Na rekonštrukciu základných škôl využijú nenávratné finančné zdroje

11.04.2009 Humenné

Humenné 11. apríla (TASR) – Na obnovu a rekonštrukciu troch základných škôl bude môcť mesto Humenné v nasledujúcom období využiť nenávratné finančné zdroje vo výške viac ako 2,895 milióna eur (87,21 milióna Sk)
Tie získa vďaka schváleným projektom v rámci Regionálneho operačného programu – Infraštruktúra vzdelávania. Spoluúčasť mestskej samosprávy na realizácii týchto zámerov bude predstavovať päť percent z oprávnených nákladov.
Miroslav Turčan z oddelenia správy majetku a podnikateľskej činnosti Mestského úradu v Humennom informoval TASR, že na stavebné úpravy Základnej školy na Hrnčiarskej ulici získali dotáciu 1,037 milióna eur (31,24 milióna Sk). V rámci investície sa má realizovať zateplenie budovy, výmena okien, podlahových krytín, modernizácia školskej jedálne, rekonštrukcia telocvične a zabezpečenie bezbariérového prístupu v priestoroch celej školy.
Podobné stavebné práce sa majú robiť aj v Základnej škole na Pugačevovej ulici. Okrem toho však plánujú rekonštruovať strechu na objektoch školskej jedálne a družiny. Na tento zámer získala radnica nenávratné prostriedky vo výške 846.440 eur (25,5 milióna Sk). Vedenie mesta predpokladá, že stavebné práce na spomínaných dvoch školách sa začnú pravdepodobne v júni tohto roka.
Posledným schváleným projektom, ktorý počíta s nenávratnou finančnou dotáciou vo výške 1,012 milióna eur (30,49 milióna Sk), je rekonštrukcia Základnej školy na Kudlovskej ulici. Okrem zateplenia a výmeny strešnej krytiny na budovách školy, má prebehnúť aj výmena rozvodov ústredného kúrenia a podobne ako na ostaných dvoch školách vybudovanie bezbariérových prístupov. Projekt bo schválený v rámci posledného hodnotiaceho kola a v súčasnosti sa pripravujú súťažné podklady pre začatie verejného obstarávania.
 

Vyberte región